HUZUR EVİ İÇİN FLAŞ GELİŞME, BAKANLIK DURUMA EL KOYDU, BİNA YIKILMAYACAK

Kd. Ereğli´de yıkım ve boşaltma kararı bulunan İzmirlioğlu Huzurevinin yeniden incelenmesine karar verildi. Konuya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el koydu.

HUZUR EVİ İÇİN FLAŞ GELİŞME, BAKANLIK DURUMA EL KOYDU, BİNA YIKILMAYACAK

gundemeregli.com- Kdz. Ereğli’de depreme dayanıksız olduğu için yıkım ve boşaltma kararı verilen Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’ne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı el attı.  Bakanlık huzurevinde kalan 50 yaşlının talebi üzerine binanın yıkım ve boşaltma kararını durdurdu. Ardından binanın gerçekten depreme dayanıklı olup olmadığı konusunun yeniden belirlenmesi için Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine yazı gönderdi. Ve binanın yeniden incelenmesini istedi. Huzurevinin yıkılıp yıkılmayacağına yada güçlendirileceğine Zonguldak’tan gelen bu heyet karar verecek.Şimdi gözler Bakanlığın talimatıyla yeniden inceleme yapacak olan heyetin vereceği karara çevrildi.

---Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yıkım kararı bulunan Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’nin yeniden inceleme kararı aldı.

Karar huzurevi sakinlerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e dilekçe yazmasıyla yeni bir boyut kazandı.

Bakanlık  binanın yeniden etüt ve keşif yapılması için Bülent Ecevit Üniversitesi’ne görevlendirme yaptı.

Huzurevinin yıkılıp yıkılmayacağına yada güçlendirileceğine Zonguldak’tan gelen bu heyet karar verecek

Kdz. Ereğli İlçesi’nde 50 yaşlının barındığı ve 14 yıldan bu yana hizmet veren Huzurevi gündemden düşmüyor. Bina ile ilgili Zonguldak Valiliği İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin yaptığı inceleme sonrası alınan boşaltma kararını yeni bir inceleme yapılıncaya kadar durduruldu.

Süreç 50 civarında huzurevi yaşlısının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yazdığı dilekçe ile yeni bir boyut kazandı.

Depreme dayanıklı olmadığı için boşaltma kararı alınan binanın sakinleri, Bakan Şahin”e dilekçe yazarak, binada tekrar inceleme yapılmasını istediler.

Bolu’da 24 Kasım 2013 günü saat 22.49 sıralarında yaşanan 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi binasının temelinde ve kirişlerinde hasar oluştuğu gerekçesiyle alınan karar huzurevi sakinlerinin yazdığı dilekçe ile yeniden incelenecek. Bakanlık bir yazı ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden bir  heyeti binanın yeniden incelenmesi için  görevlendirdi.

Şimdi gözler Bakanlığın talimatıyla yeniden inceleme yapacak olan heyetin vereceği karara çevrildi.

BU SÜRECE NASIL GELİNMİŞTİ

Huzurevi yetkililerinin Zonguldak Valiliği’nden inceleme talep etmesi üzerine yapılan incelemede binada hasar olduğu tespit edilerek oturulamaz raporu verilmiş, binanın boşaltılma kararı alınması üzerine Kdz. Ereğli Öğretmenevinin 2 katına taşınacak olan Huzurevi sakinleri, aralarında ‘Binada yeniden inceleme yapılması’ yönünde imza toplamışlardı.

Bu dilekçeyi başta AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile Bakan Şahin’e teslim etmişlerdi.

Binada güçlendirme yapılmasını isteyerek burada oturmaya devam etmek istediklerini belirten Huzurevi sakinleri; “Aramızda İzmirlioğlunun açılışı olan 14 yıldan beri kalan 90 yaşında yaşlılarımız var. Sıcak bu yuvada 50 kişilik yaşlılar Devletimizin velinimetlerinden olan huzur evinde huzurlu yaşarken binamızın zemin katına su girmesi neticesi yapılan incelemede teknik kişilerin binanın güçlenmesi yerine yıkılmasını önerdiklerini teessürle öğrendik. Aramızda 14 yıldan beri burada bulunan yaşlılarımız beyanlarında binanın deprem gördüğü halde sıvasının dahi dökülmediği yönündedir. Sizlerden acilen talebimiz, bu kış günlerinde çok yalıyız. Sokaklara dökülmemiz göz önünde bulundurularak devlet büyüklerimizden bir kerede yeni bir teknik kişiler tarafından binanın tetkikinin yapılmasını ve binamızın güçlendirme cihetine gidilmesini istiyoruz” demişlerdi.

Bu girişimden sonra karar yeniden gözden geçirilerek olması ve bakanlığınn konuya el atmış olması huzurevi sakinleri arasında sevinçle karşılandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER