İNCELEME YAPILACAK

İNCELEME YAPILACAK
Çatısının çökmesi sonucu iki kişinin öldüğü halk pazarının çatısı incelenmek üzere Zonguldak&[#]8217;a 2 kişilik heyetin geldiği bildirildi.
Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ni ziyaret eden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi&[#]8217;nden 2 kişilik heyetin kente geldiğini söyledi. Pazar yerindeki mevcut çatıların sağlamlığı konusunda heyetin çalışma yapacağını belirten Başkan Akdemir, &[#]8220;Orta Doğu Teknik Üniversitesi&[#]8217;nden heyet geldi. Sağlam çatıları inceleyecek. Pazar yeri için güzel projemiz var ama şimdilik pazarcı esnafının mağdur olmamasını istiyoruz. Gelen heyet incelemelerini yaparak rapor hazırlayacak. Buna göre de pazarcı esnafının ve vatandaşların mağduriyetini gidermeye çalışacağız&[#]8221; dedi.
Başkan Akdemir ve heyetin Pazar yerinde gezerek inceleme yapması bekleniyor.
Zonguldak&[#]8217;ın Soğuksu mevkiinde 18 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen olayda ise kar birikintileri nedeniyle çöken çatı altında kalan 2 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı. O günden itibaren pazarcı esnafı, açık alana yada beton alana gerilen çadırlarla tezgahlarını açıyordu. Hazırlanacak bilir kişi raporuna göre, sağlam olduğu tespit edilen yerlere tekrar tezgah açılacak, sağlam olmayan yerlerin de yıkılması planlanıyor.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2012, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER