MADEN İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

MADEN İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi´nde çalışan işçileri ziyaret ederek başta lavuar konusu olmak üzere işyerleri ile ilgili sorunlar hakkında bilgi verdi.
GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam´ın, sabah 08-16 vardiyasında tertip yerlerinde işçilerle yaptığı görüşmede GMİS Karadon Şube Yönetimi de hazır bulundu. Karadon Müessesesinde yaşanan lavuar sorununa dikkat çeken Sarıçam, müessesede 1.5 yıldır lavuar sorunu yaşandığını söyledi. Çatalağzı eski lauvarının yerine özel sektöre yaptırılan lavuarın tüm uyarılarına rağmen istenilen randımanı tutturamadığını kaydeden Sarıçam, &[#]8220;Biz hep TTK yetkililerine, yeni lavuarın kurum tarafından yapılmasını, özel sektörün yapacağı lavuarın randımanlı olamayacağını söyledik. Kurum yetkilileri sendika olarak bizlerin tüm uyarılarına rağmen ısrar ettiler. Daha önce Üzülmez ve Kozlu´da özel sektöre yaptırılan lavuarlarda da yeterli randıman sağlanamamıştı. Gözlerinin önünde bu örnekler varken ısrar ettiler. Bugün, müessesenin ürettiği kömürün ancak yüzde 50´si lavuar da yıkanabiliyor. Şuan ayaklar, silolar yıkanmayı bekleyen kömürlerle dolu. Bizler sendika olarak asıl işimiz olan işçi sorunlarına çözüm bulmanın yanı sıra, kurum yöneticilerinin yapması gereken işlerle uğraşır duruma geldik. Karadon´da ayda 20 bin ton üzerinde üretim kaybımız var. Aklıma, Türk-İş önünde eylem yapan Tekel işçilerine başbakanın söylediği ´2 yıldır yatarak maaş alıyorlar´ sözü geliyor. Maden işçisine de aynı şeyi yapmaya çalışıyorlarsa şunu bilsinler ki buna izin vermeyeceğiz. Bizler kömür üretmek, üretirken de geleceğimize sahip çıkmak istiyoruz. Artık sabrımız taştı. Kurum yöneticileri soruna çözüm bulmak zorunda. Çözüm bulamıyorlar ise istifa etsinler ve işi bilen yöneticiler iş başına gelsin. Sizler kazasız belasız üretmeye devam edin. Unutmayın önce can güvenliği. Hepinize kazasız belasız işler diliyorum&[#]8221; dedi.
&[#]8220;ESAS SIKINTIYI SİZLER ÇEKİYORSUNUZ&[#]8221;
Tertip yerlerinde işçilerle yaptığı görüşmeden sonra Müessese Şefleri´ni de ziyaret eden Sarıçam, &[#]8220;Arkadaşlar, esas sıkıntıyı sizler çekiyorsunuz. Ayak başından, ayak dibine kadar her tarafta kömür doldu. Tertip yaparken içerde nakliyatı bekleyen kömürün sıkıntısını çekiyorsunuz. Geçtiğimiz hafta Şube Başkanımız ve Şube Sekreterimiz işyerlerinde basın açıklaması yaparak soruna dikkat çektiler. Arkadaşlarımızın yaptığı konuşmaların ve basın açıklamaların CD´lerini yöremizin milletvekillerine, Enerji Bakanımıza gönderdik. Milletvekillerimiz ve Bakan arayıp sorduğunda kurumun başındakiler ´sorun yok´ diye cevap veriyor. Artık sabrımız taştı. Ben bu konuda art niyet var diye düşünüyorum. Bizler kurumda dışarıdan, özel sektöre iş verilmesine karşı uyarılarımızı yaptık. Eylemler yaptık. Ama bildiklerini okudular ve 2010 Mayıs ayında taşeron şirkette çalışan 30 arkadaşımızın yaşamını yitirdiği elim bir kaza yaşadık. O zaman ´Sendika haklıymış´ dediler. Lavuarlar konusunda da aynı şeyi söyledik. Üniversite, Maden Mühendisleri Odası ve Teknik elemanlarımızla ortaklaşa bir rapor hazırladık. Kimse dikkate almadı ve bu sorunu 1.5 yıldır yaşıyoruz. Artık sabrımız taştı, bıçak kemiğe dayandı. Kurumun başındakiler soruna biran evvel çözüm bulmak zorunda. Bulamıyorlarsa gereğini yapsınlar ve çözüm üretenler gelsin. Sizlerle sık sık birlikte olacağız ve mutlaka çözüm bulacağız&[#]8221; diye konuştu.
&[#]8220;MÜHENDİS ARKADAŞLARIMIZIN SIKINTISINI BİLİYORUZ&[#]8221;
GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Karadon Kilimli İşletmesi´nde çalışan kartiye şefleri ile yaptığı görüşmeden sonra Kilimli İşleme Müdürü Yılmaz Ünlü´yü ziyaret etti. Kilimli İşletme İstihsal Başmühendisi ve Kartiye mühendislerinin de hazır bulunduğu görüşmede Sarıçam şunları söyledi:
&[#]8220;Sizlerin yükünüzü biliyoruz. Randımanlı üretmek istiyorsunuz ama yaşanan sorun nedeniyle istenilen hedefte üretim yapamıyorsunuz. Ocaklarımızda ayak başlarımızdan ayak diplerine varıncaya kadar kömür istihsali ile dolu. Lavuar çevresinde stok sahası da olmadığı için kömürü dışarı nakledemiyorsunuz. Diğer müesseselerimizde de burası kadar olmasa da benzer sorunlar yaşanmakta. Fakat oralarda stok sahası olduğu için üretimde sorun yaşanmıyor. Sizler ve bizler elbirliği ile bu sorunun üstesinden gelmek için ne gerekiyorsa yapacağız.&[#]8221;
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2012, 07:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER