NEVRUZ´DA KISA SÜRELİ TATSIZLIK

NEVRUZ´DA KISA SÜRELİ TATSIZLIK
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde nevruz kutlamaları sırasında karşıt görüşlü öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Dekanı Prof. Dr. Ali Azar’ın araya girmesiyle son buldu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi’nde (EEF) Nevruz Bayramı nedeniyle kutlama etkinliği düzenledi. Kutlamalar çerçevesinde EEF Dekanı Prof. Dr. Ali Azar fakültenin konferans salonunda nevruz ile ilgili olarak katılımcılara bilgiler verdi. Prof. Dr. Azar nevruzun tüm Türk dünyasında baharın gelişini simgeleyen kardeşlik bayramı olduğunu ifade etti. Nevruzun tüm ulusların ortak bayramı olduğunu anlatan Azar, Orta Asya, Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Anadolu ve Adriyatik’e kadar çok geniş bir coğrafyada yüz yıllardan beri renk, ırk, din, dil ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin yerel renk ve inançlarla kutlanan nevruz, her ulusun kültür değerleri ile özdeşleşip sembolleştiği özü itibariyle baharın gelişini, tabiatın yeniden dirilişinin simgesi olan bir günün adıdır. Her ülkede farklı şekillerde kutlansa da nevruzun dili her yerde aynıdır. Sevgi, barış, dostluk ve yaşama sevincidir. Bizlerin görevi ortak kültürümüzün simgelerinden biri olarak dili, dini, mezhebi, inancı, etnik kökeni ve siyasal görüşü ne olursa olsun asırlardan beri kutladığımız bu değerimize sahip çıkma, özüne uygun olarak yaşama, yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarmaktır” dedi.
Konferansın ardından daha önceden hazırlanan odunları Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ve öğretim görevlileri ile birlikte nevruz ateşini yaktı. Ateşin üzerinden ilk atlayan ise Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık oldu. Nevruz ateşinin üzerinden atladığı sırada ayakları odunlara takılan Başkan Posbıyık’ı yanmaktan koruması ve gazeteciler son anda kurtardı.
Kutlamalar devam ederken karşıt görüşlü öğrencilerin birbirleriyle nevruz ateşinin etrafında atışmaları kısa süreli gerginliğe neden oldu. EEF Dekanı Prof. Dr. Ali Azar gerginliğin artması üzerine araya girerek öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Gerginlik öğrencilerin fakülte önünden ayrılması ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER