Karaoğlu, seçimi değerlendirdi

Karaoğlu, seçimi değerlendirdi

Karaoğlu, seçimi değerlendirdi

Kdz. Ereğli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Yusuf Karaoğlu, 31 Mart’ta yapılan olağanüstü seçimli genel kurul toplantısını değerlendirdi. Karaoğlu yaptığı açıklamada, seçimde birlikte yarıştıkları Serdar Özbek ve ekibini kutlayarak, kazananın Ereğli olduğunu ifade etti.
Karaoğlu, şunları kaydetti:
“5393 Sayılı Belediye Kanunu ile kurulan Kdz. Ereğli Kent Konseyimiz, kamuoyunun bildiği üzere 31 Mart 2018 tarihli seçimli olağanüstü bir kongre gerçekleştirdi. Mahkeme kararını aldığımız gün başlangıç sayılmak kaydı ile otuz gün içerisinde genel kurul hazırlığımıza başladık. Kısa sürede siyasi partilerimize, sendikalarımıza, vakıflarımıza ve kamu yararına kurulu derneklerimize yazılı olarak temsilci yollaması hususunda yazılı taleplerde bulunduk, bu yazılı talebimize 100’ün üzerinde kurum cevap verdi, delege listemizi buna göre hazırladık. Genel kurulumuza 89 delege katıldı, bunu yanı sıra siyasi parti ve dernek temsilcileri ile vatandaşlarımız misafir olarak katıldılar. Katılım ve ilgiden memnun kaldık.
Yürütme kurulu listelerimizi de yaparken ilgili yönetmeliğe bağlı kalmak kaydı ile her kesimi kucaklamaya çalıştık, hiçbir arkadaşımızın siyasi görüşünü, inancını sorgulamadık. Kent konseylerinin amacına uygun olarak kentimiz insanlarına yer vermeye gayret gösterdik. Ayrıca çalışma guruplarımızda hizmet veren arkadaşlarımızın da siyasi fikirleri ile hiç ilgilenmedik. Her bir arkadaşımız konseyimiz kapısından girerken rozetlerini dışarıda bırakmışlardır. Olması gereken de bu değil mi? Aksi durumda konsey olmanın ne anlamı var. Konseyimiz yürütme kurulunda olmak fedakârlık isteyen, maddi getirisi olmayan bir uğraş, bu hizmet yarışına birilerinin talip olmasını gayet doğal ve sevindirici buluyorum.
Geçmişten bu yana çeşitli hizmetleri ile anılan Kent Konseyimizin genel kurulu da kardeşlik içinde yapıldı. Ben centilmen ve yapıcı davranışlarından dolayı ikinci listede hizmet yarışına katılan kadim dostum Başkan Serdar Özbek arkadaşımı ve ekibini bir kez daha kutluyorum. Sonuçta kazanan şehrimiz olmuştur. Genel kurulumuza katılım sağlayan tüm kamu kuruluşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ayrıca teşekkür eder, kendilerinin konseyimiz çalışma guruplarında yer alarak çalışmalara katılmaları dileğimdir.
Yürütme kurulumuz eskiden olduğu gibi her hafta toplantısını yapmaya devam edecektir. Yeni seçilen kadın meclisimiz de her hafta yönetim kurulu toplantısını yapacaktır. Özellikle mahalle meclislerine tüm duyarlı insanlarımızın yer almasını arzulamaktayız. Yürütme kurulu, çalışma gurupları ve meclislerimizde yer alan arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Ayrıca konseyimiz şehrimiz için faydalı projesi olan her kurum veya kişileri dinlemeye, görüşlerini almaya hazırdır. Her zaman olduğu gibi başta Kaymakamlık, Belediyemiz ve diğer kurumlarla uyum ve istişare içerisinde olmaya devam edecektir. İleriki günlerde yapacağımız görevlendirme, faaliyet ve projeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir.”

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER