İŞTE SATRANÇ BİRİNCİLERİ

İŞTE SATRANÇ BİRİNCİLERİ

Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü tarafından 2012 yılı Ereğli satranç birinciliği için düzenlenen ve 78 kişinin katıldığı turnuva sona erdi.

Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübü Başkanı İskender hatip konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışına karşın turnuvaya katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, iki gün süren turnuvanın oldukça çekişmeli maçlara sahne olduğunu ifade etti.

 Derece alan sporculara çeşitli hediyeler dağıttıklarını ifade eden Hatip şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Organizasyonu Ereğli Erdemir Satranç İhtisas Kulübünün yaptığı 2012 Kdz. Ereğli satranç birinciliği 18 ve 19 Şubat 2012 tarihlerinde Cumhuriyet Halk evinde yapıldı.

Yoğun kar yağışı ve çok soğuk havaya rağmen yoğun katılım oldu.  Toplam 78 oyuncunun katıldığı turnuva İsviçre sistemiyle 6 tur üzerinden oynandı. 15 okuldan çok sayıda sporcunun yanı sıra büyüklerden de katılım yüksekti.  Kadın sporculardan da 10 kişi vardı. Turnuva tek kategoride oynandı. Fakat ödüllendirmede genel sıralamanın dışında 10 yaş altı ayrı değerlendirildi. Genel sıralamada, ilk 3&[#]8217;de madalya ve mavi kale satranç dergisi, 10 yaş altı sıralamada ilk 3&[#]8217;e madalya ve başarı belgesi ile ilk 7&[#]8217;ye isem çocuk satranç dergisi ödül olarak verildi.

Turnuvanın Başhakemliğini İskender Hatip, masa hakemliklerini de Mustafa Altıntaş ve Semih Özdemir yaptı.

Bu konuda bizlere salonu açarak destek olan başta Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve bütün belediye personeline teşekkür ediyorum.

Dereceler ise şu şekilde:

Genel                                                                                  10 yaş altı

1-      Bertan Kunaç.                                           1-Serhan Berat Özdemir

2-      Murat Yanık                                             2-Batuhan Tuna

3-      Tuncay Atamer                                       3- Arda Öztürk

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2012, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER