Ereğli´de gerçekleştirilen oturarak voleybol şampiyonası sona erdi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonca ilçemizin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Oturarak Voleybol Ligi 2.etap karşılaşmaları sona erdi. Ereğli Belediyespor, rakibi Ankara Başket’i, 3-2 mağlup etmesine rağmen, Fethiye’deki ilk etapta rakibine 3-2 mağlup olması ve yine Fethiye’de Samsun’a bir set vermesinin dezavantajı ile 2.oldu.

Ereğli´de gerçekleştirilen oturarak voleybol şampiyonası sona erdi

Türkiye BedenselEngelliler Spor Federasyonca ilçemizin ev sahipliğinde düzenlenen TürkiyeOturarak Voleybol Ligi 2.etap karşılaşmaları sona erdi. Ereğli Belediyespor,rakibi Ankara Başket’i,  3-2 mağlupetmesine rağmen, Fethiye’deki ilk etapta rakibine 3-2 mağlup olması ve yineFethiye’de Samsun’a bir set vermesinin dezavantajı ile 2.oldu.

Ereğli’ninev sahipliğinde 2. Etabı yapılan ve İlk kez düzenlenen Türkiye OturarakVoleybol Ligi’nde AnkaraBaşkent Olimpik / Paralimpik Spor Kulübü şampiyonoldu.

Ereğli’debeş gündür devam eden Oturarak Voleybol Ligi’nde 2. Etap maçlarının son günündeşampiyonun belirlendiği AnkaraBaşkent Olimpik / Paralimpik Kulübü veEreğli Belediyesi takımları arasında oynanan maç nefeslerikesti.

EREĞLİ BELEDİYESPOR: 3 ANKARA BAŞKENT: 2

Oturarak Voleybol Ligi’ndekifinali bayan hakemler Deniz Demirarslan ve Serpil Akçay ikilisi yönetti.

Ereğli Belediyespor, 25-23, 21-25, 10-25, 25-13 ve15-12 setlerle karşılaşmayı 3-2 kazandı. Takımımız buna rağmen ilk etaptaFethiye’de rakibine 3-2 mağlup olmanın yanında, Samsıun’a kaybettiği 1 setindezavantajı ile 2. oldu. AnkaraBaşkent Olimpik / Paralimpik Spor Kulübü, 1 set averajla şampiyon oldu.

FİNAL MAÇINA BÜYÜK İLGİ

Final maçını Kdz. EreğliKaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral HasanDoğan, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, TürkiyeBedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Gençlik Spor İlMüdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı FatihÇakır, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Belediye Meclis Üyelerinin dearalarında bulunduğu çok sayıda taraftar izledi.

FEDERASYON BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR
Final sonrası Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif ÜmitUztürk, Oturarak Voleybol’a katkıları sebebiyle Karadeniz Ereğli KaymakamıNazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan,Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal’a, Gençlik Spor İlMüdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, Belediye 2.Başkanı Ayhan Atay veBelediye Meclis Üyesi Nazım Erdoğan’a birer plaket takdim etti.Uztürkkonuşmasında gerek daha önce ilçede düzenlenen Türkiye Şampiyonası gerekse 2.etap daki ev sahipliğinden dolayı Başkan Uysal’a teşekkür etti.

3.ADANA UMUDUN IŞIĞI OLDU.

Ligde Üçüncü olan Adana Umudun Işığı takımına kupa ve madalyasını AkParti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İkinci olan Kdz.Ereğli Belediyespor’a kupa ve madalyasınıise  Oturarak Voleybol HakemKoordinatörü Ömer Ünal verdi. 


ŞAMPİYONA KUPASINI PROTOKOLDEN

Voleybol Ligi şampiyonuAnkara Başkent Olimpik / Paralimpik Spor Kulübü’ne kupa ve madalyasını tümprotokol birlikte verdi. Ankara Başkent, Karadeniz Ereğli Belediyesi, AdanaUmudun Işığı, Konya Engelliler, Karabük Gençlik, Karamanspor, Samsun Ekspres,Diyarbakır Ortopedik Engelliler, Fethiye Gençlik ve Alaplıspor ‘dan oluşan 10takımın katıldığı 1. Oturarak Voleybol Ligi’nin En Değerli Oyuncuları da bellioldu.

Bireysel ödülleri kazananlar sporculara daödülleri verildi. Ödül alan sporcular şöyle:

En Değerli Oyuncu:  Mehmet Yılmaz (Ankara Başkent Olimpik /Paralimpik Spor Kulübü
En Centilmen Takım: Karabük GençlikSpor Kulübü
En İyi Servisçi:           Hüseyin Özeren (EreğliBelediyespor)
En İyi Orta Oyuncu:   Mehmet Yılmaz (Ankara Başkent Olimpik /Paralimpik Spor Kulübü)
En İyi Blokçu:            Tarkan Adik (Ereğli Belediyespor)
En Değerli Oyuncu:    Samet Yılmaz (Ankara Başkent Olimpik /Paralimpik Spor Kulübü)
En İyi Hücum Oyuncusu: MohsenBagheri (Ereğli Belediyespor)

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER