Tatbikat nefes kesti

Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında yapılan Su altı ve Su üstü tatbikatları, sahil boyunca toplanan vatandaşlardan alkış aldı.

Tatbikat nefes kesti

Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında yapılan Su altı ve Su üstü tatbikatları, sahil boyunca toplanan vatandaşlardan alkış aldı.

Amfi tiyatro mevkiinde denizde Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü koordinesinde Büyükşehir Belediyeleri, diğer belediyeler, ERDEMİR, AFAD, UMKE, Telsiz Amatörleri Cemiyeti ekipleri ile birlikte 50 kişilik profesyonel ekibin katılımı ile Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Tatbikatları gerçekleştirildi.

Başkan Uysal söz konusu tatbikatla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiyemizin ev sahipliğinde yapılan tatbikatımız, 3 ayrı senaryodan oluştu.

Birinci senaryoya göre, Kdz. Ereğli açıklarında gezi amaçlı kullanılan balıkçı teknesinde yangın çıkması sonucu teknede bulunan kişiler panik halinde denize atlamışlardır. Bu durum görgü şahitleri tarafından yetkili kurumlara ihbar verildi. Acil durum ihbarını alan ekipler kurtarma botları ve arama kurtarma ekipleri ile olaya hemen müdahale ederek başarılı bir şekilde kurtarma operasyonunu gerçekleştirdiler.

İkinci senaryoya göre ise; Kdz. Ereğli sahili şeridinde kontrolden çıkan bir araç denize uçmuştu. Bu durum görgü şahitleri tarafından gerekli kurumlara ihbar edildi. Acil durum ihbarını alan ekipler kurtarma botları ve arama kurtarma ekipleri ile olaya hemen müdahale ederek kurtarma operasyonunu gerçekleştirdiler.

Üçüncü senaryoda ise; Kdz. Ereğli açıklarında yelkenli tekne motor arızası nedeniyle dalga ve akıntı ile sürüklendiği ve ilkyardıma ihtiyaç duyduğunu ihbarını yetkili kurumlara yardım çağrısı yaptı. Acil durum ihbarını alan ekipler kurtarma botları ve arama kurtarma ekipleri ile olaya hemen müdahale ederek kurtarma operasyonunu gerçekleştirdiler.

Tatbikata Ereğli dışından katılanlara teşekkür ediyorum. İnşallah böylesi olaylar yaşanmaz ama yaşanırsa da itfaiyemiz, arama kurtarma ekiplerimiz denizde yaşanan tehlikelerde koordineli olarak neler yapılabileceğini gösterdiler.” dedi.

Tatbikatı Başkan Uysal’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu ve İl Genel Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Her aşaması halka anlatılan tatbikata katılan ekipler, denizde protokolü ve halkı selamlama gösterisi yaptı. Erdemir Deniz İtfaiyesi de tatbikata su gösterisiyle renk kattı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER