VATANDAŞIMIZA VERDİĞİMİZ HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ

VATANDAŞIMIZA VERDİĞİMİZ HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ

gundemeregli.com-Ereğli Belediyesi’nin bağımsız meclis üyeleri, inşaatı devam eden AVM inşaatına tepki gösterdi.

Pazaryerinde basın toplantısı düzenleyen Bağımsız Belediye Meclis üyeleri belediyenin yaptığı uygulamalara tepki gösterdi.

Ereğli Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısında gündeme gelen ve meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilen karara göre pazaryeri projesinin eski haliyle kalacağını söyleyen Meclis Üyesi Fevzi Ekşi, “Belediyenin kiracısı durumundaki dükkânların yıkılması-taşınması-tahliyesi söz konusu değildir” dedi

Ereğli Belediyesi’nin Bağımsız Meclis üyeleri, kalabalık pazarcı esnafı ile düzenledikleri basın toplantısında Eylül ayında meclis gündeminde yer alan pazaryeri projesine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Bağımsız Meclis üyeleri adına konuşmada bulunan Fevzi Ekşi, 2009 yılında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından bastırılıp dağıtılan seçim kitapçığında 20 proje vaadinde bulunulduğunu ve bu projelerden en önemlisinin Pazaryeri projesi olduğunu hatırlattı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın uygulamalarına tepki gösteren Bağımsız Meclis Üyeleri adına konuşan Fevzi Ekşi şu açıklamaları yaptı: Pazaryeri projesi ile ilgili projede, bakın neler vaat etmişiz; Pazaryeri Projemiz hazırdır. Şuan da mevcut alanda yer alan kasap dükkânları, Anıt çarşısı dükkânları yıkılarak, bu bölgeye her katta aynı iş kollarına ait mağazaların yer alacağı beş katlı, yürüyen merdivenli, kapalı pazaryeri yapılacaktır. Kapalı pazaryerinde yumurtacılar pazarına ve merdivenlere giden uzun bir koridor olacaktır. Koridorun birinci katında yerli üreticiler yer alacaktır. En üst katında bağlık yolunda giriş yapılan yer otopark olarak hizmet verecektir. Aynı zamanda zemin; otopark kullanılacaktır. Bu kompleks içinde cep sinemaları ve restoranlarıyla birlikte modern bir iş yeri, modern bir pazaryeri olacaktır. Vaat edilen proje bu.

“BELEDİYE MAHKEMELİK OLDU”

Bunun yerine Pazaryeri esnafımıza ve değerli Kdz. Ereğli halkımıza Modern Pazaryeri diye tabir edilen böylesine ucube bir hangar yapıp, her türlü teknolojiden uzak, kışın ısınması olmayan, yazın serinletmesi olmayan, elektronik teraziyi şarja takacak kendi imkanları ile ısınacak elektriği bile olmayan, araç park yerine 1 kilometre uzaklıkta en basitinden güvenlik açısından kameralı sistemi bile bulunmayan böylesine garip bir baraka ile halkımızın karşısına çıktığımız için utanç duyuyoruz. Böylesine ilkel bir barakayı yapıp, her türlü memnuniyetsizliği yaşayan Pazar esnafı ve Kdz. Ereğli’nin değerli halkı cezalandırılmak istenmiştir. Cezası bununla da kalmayıp, sabit dükkânların tahliyesi istenmiş, konu yargıya intikal etmiştir. Geldiğimiz nokta Ereğli Belediyesi kiracılar ile mahkemelik olmuştur.

“VATANDAŞ BİLİNÇLİ YÖNLENDİRİLMEKTEDİR”

Yapılmakta olan AVM binası mevcut pazaryerinden 800 metre uzaklıkta olup, pazaryeri ile uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Yani et tırnaktan ayrılmaktadır. Ayrıca burada hak sahibi olan dükkân sahiplerinin yapılmakta olan AVM’de hakları bulunmamaktadır. Yasa gereği ihale yapılmak zorundadır. İhale yapıldığı zaman dükkânların kimler tarafından işletileceği ihale ile belli olacaktır. İhale ile dükkân alsa bile oradaki dükkânların fiziki büyüklüğü buradaki işi ile örtüşmemektedir. Zaten pazaryeri esnafının ihtiyacını karşılayacak özellikte yapılmamıştır. Daha da önemlisi Ereğli’de yaşayan değerli halkımız pazaryeri alışverişinden uzaklaştırılıp büyük marketlere bilinçli olarak yönlendirilmektedir. Ereğli tarihi ile özdeşleşen bu pazaryerinin geri kalan kısmının yıkılıp meydan olarak bırakılması pazaryeri esnafına vurulan ağır bir darbe olduğu gibi değerli halkımızla da dalga geçme ve alay etme projesidir. Ereğli’nin meydan eksiği yoktur. Türkiye’de krizin en ağır şartlarının yaşandığı yer maalesef Kdz. Ereğli’dir. Bu tür yanlış projeler ekonomisi bozuk olan kentimizdeki krizi daha derinleştirecek telafisi mümkün olmayan yaralar açacaktır.

KABUL EDİLMİŞTİ

Böylesine ucube bir pazaryeri projesinde ısrar edip, ben yaptım oldu zihniyetine Ereğli Belediyesi Bağımsız Meclis üyeleri olarak karşı çıkıyor ve yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğine inanarak, Pazar esnafımızın ve değerli Ereğli halkının menfaatlerini korumak, kentin çarpık yapılaşmasının önüne geçmek için bu konuda mevcut halinin korunarak gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu düşüncelerle Temmuz ayı olağan meclis toplantısında meclise ek gündem maddesi vererek pazaryeri projesinin eski haliyle kalması önerisinde bulunmuştuk. Önergemiz oy çokluğu ile kabul edilmişti. Komisyona havale edilen önergemiz CHP üyelerinin karşı çıkması ile komisyonda oy çokluğu ile reddedilmişti.

13 RED OYU VAR

04 Eylül tarihinde yapılmış olan Eylül ayı olağan meclis toplantısında yazılı önergemize ait komisyon raporu okunmuş ve oylama yapılmıştır. Yapılan oylamada komisyonun olumsuz raporuna 13 red oyu kullanılarak komisyon raporu reddedilip önerge yazıldığı gibi kabul edilmiştir. Pazaryeri projesinin kabul edilmesinde önergeyi destekleyen meclis üyeleri arkadaşlarımız; Ereğli Belediyesi Bağımsız Meclis Üyelerimiz Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık, Aydın Karadağ, Fevzi Ekşi, Nejat Bakan, Abdulkadir Sözer, CHP Meclis Üyemiz Ali Yağmuroğlu, AKP Meclis Üyelerimiz Yusuf Kalay, Esra Alpago, Adem Çakır, Eyüp Karaarslan, Mustafa Kumaş, İskender Özalp önergemize destek vererek, pazaryeri esnafının ve Ereğli halkının yanında olduğunu bir kez daha kanıtlayan meclis üyesi arkadaşlarımıza pazaryeri esnafı adına ben Fevzi Ekşi olarak teşekkür ediyorum.

17. MADDE AÇIKTIR

Bizler bu duygularla 5 Eylül 2013 tarihli meclis toplantısında gündemin kalan maddelerini görüşmeyi beklerken, son zamanlarda sıkça tekrarlanan meclis başkanının hukuk dışı uygulamalarıyla bir kez daha karşılaştık. Meclis çalışma yönetmeliğine göre süreçlerini tamamlamış, meclis oylamasında oy çokluğu ile kabul görmüş olan pazaryeri projesi tekrar önümüze getirildi. Güya bir gün önce yapılan ve oy çokluğu ile kesinleşen madde hukuk dışı imiş. Bu nedenle yeniden görüşülmesi ve gündemden düşürülmesi yönünde hukuk dışı süreç işletilmiştir. Oysa belediye meclisi çalışma yönetmeliğinin 17. Maddesi açıktır. Hukuka aykırılık olduğunda tekrar görüşülmek üzere meclise gönderebilir denilmekte. Burada hukuka aykırılık yoktur. Tekrar mecliste görüşülmek üzere getirilmesi tamamen hukuk dışıdır. Ve 17.madde ile taban tabana zıt durumdadır.

ESKİ HALİYLE KALACAK

Ereğli Belediyesi’nin 4 Eylül 2013 tarihinde belediye meclis toplantısında oy çokluğu ile alınmış olan karar ile pazaryeri projesi eski haliyle kalacaktır. Belediyenin kiracısı durumundaki dükkânların yıkılması-taşınması-tahliyesi söz konusu değildir. Kdz. Ereğli halkına vaat ettiği pazaryerine bakınız, bir de yaptım dediği Pazar hangarına bakınız. Değerli Ereğli halkına böylesine pazaryerini layık görüyor isen unutma ki değerli halkımız kendisine layık görülen böylesine ilkel pazaryerinin cevabını 2014 Mart ayı sonunda verecektir. Vatandaşımıza verdiğimiz her sözün arkasındayız, sizler bizleri bunun için seçtiniz, sizleri kandırmak, oyalamak, mağdur etmek, yalanla dolanla, tekrar karşınıza gelmek istemiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman olduğu gibi değerli halkımıza kavgasız, yalansız, talansız bir Ereğli vaat ediyoruz”

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2013, 12:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Pazarcı
Pazarcı - 11 yıl Önce

Yarın Halil Posbıyık pazaryerine gitsin. Aynı esnaflar onunda yanında [ct]seninleyiz başkan[ct] diye slogan atarlar. Güvenmeyecen kimseyeeee. Sadece kendine güveneceksin. Hatta Halil Posbıyık yeni bir dernek kurdurur, o dernekle bunların alayını kendine döndürür.Sizde basın açıklaması yapmış olmakla kalırsınız. Size iyi geceler...

SIRADAKİ HABER