ORMANCILARIN TAYİN FURYASI

Zonguldak´ta 250 ormancı ile depo memurunun görev yeri değişti.

ORMANCILARIN TAYİN FURYASI
gundemeregli.com-Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli orman muhafaza ile depocu 250 memurun çeşitli illere tayinlerinin çıkartıldığı bildirildi.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli 250 orman muhafaza ve depocu memurun tayinlerinin çıkmasına Türk Kamu Sen Zonguldak İl Temsilci vekili Şahin Ören tarafından tepki ile karşılandı.
Türkiye genelinde 2 bin 700, Zonguldak genelinde 250 ve Kdz. Ereğli ilçesinde ise 25 orman muhafaza ve depocu memurunun rotasyonu tabi tutulduğunu belirten Ören, bu durumun sosyal bir faciaya neden olduğunu ifade etti. Yapılan uygulamayı tasvip etmediklerini belirten Ören “Bu kanun memurluk görevine yeni başlayanlar için uygulanması gerekirken, çocuğunu dershaneye yazdırmış, bulunduğu yerde ev almış memurlara uygulandı. Yapılan bu uygulama sosyal bir faciaya sebep olmuştur. Ayrıca rotasyona tabi tutulan memurların her birine bin TL’nin üzerinde para ödenerek devlet zarara uğratılmıştır” dedi.
Orman muhafaza memurlarının tayinleri nedeniyle ormanlarda koruma yapılamadığını, yeni atanan memurların bölgedeki ormanları bilmediğini savunan Ören, depocuların yerlerinin değişmesi nedeniyle işlerin akışında büyük problemler yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Türk Kamu-sen’e bağlı Türk Orman Sen tarafından yapılan rotasyon uygulaması için dava açıldığını ve yasal sürecin beklendiğini dile getiren Ören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ormanların korunmasında yaşanan problemlerin yanı sıra depocuların tayinleri de büyük sorun teşkil etmektedir. Çünkü depocular çalıştıkları müteahhitlerin nasıl ağaç verdiklerini, nasıl çalıştıklarını, depodaki ağaçların özelliklerini, bölgenin ağaç özellikleri yapısını iyi bildiklerinden bu rotasyon yönetim kargaşasına dönüşecektir. Biz Türk Kamu-sen olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada kamu çalışanlarının yanında olacağız. Türk Kamu-Sen’e bağlı Türk Tarım Orman-Sen tarafından bu konuda dava açılmıştır. Yasal süreci takip ediyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 06:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER