Trafik Kitapları Sergisi

Trafik Kitapları Sergisi

Trafik Kitapları Sergisi

2012’de Zonguldakta kurulan Trafik Güvenliği Kitaplığı’ndan seçilmiş kitapların kapaklarından oluşan sergi 10 Kasım 2017de Sergi Odası Soğuksuda Çayevinde açıldı.
Hayatımız Trafik 2017” Etkinlikleri kapsamında başlayan 35 kapağın yer aldığı sergi bir ay boyunca açık kalacak.
Zonguldak’ta 17 yıldır kültür-sanat ortamı sunan Sergi Odası 2012’de Trafik Güvenliği Kitaplığı oluşturdu. 2012den bu yana trafik cinayetlerine karşı sanatı yardıma çağırdı ve “Hayatımız Trafik” başlığı altında bir dizi kültür-sanat programı hazırladı.
Ülkemizin tek muhalif Trafik Kitaplığı; kitap, dergi, DVD film, fotoğraf ve gazete kesiklerinden oluşuyor. Kitaplık, şehrin en eski mahallesinde bir çay ocağı içinde yer alıyor.
Etkinlik programı içinde ayrıca Sıradışı (Mennan Yapo), Hayatın İçinden (Tom Mccarthy) ve Yeniden Başla (Jean-Marc-Vallée) başlıklı filmlerin gösterisi yer alıyor.
Etkinliğin öteki sergisi olan fotoğrafçı İbrahim Akyürekin Hayatımız Trafik başlıklı fotoğraf sergisi yine Soğuksuda açılacak.
Hayatımız Trafik Etkinlikleri Trafik Mağdurlarını Anma Günü çalışmalarının paralelinde yapılıyor. Dünyada her yıl Kasım ayının üçüncü pazarı gerçekleşen Trafik Mağdurlarını Anma Günü 1993den bu yana Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu (FEVR) tarafından düzenleniyor.
Hayatımız Trafik 2017 Etkinlikleri, İstanbulda Yoğurtçu Parkı’nda 12 Mayıs 2016’da bir hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Derenin anısına yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER