ANIT ÖNÜNDE SESSİZ OTURMA EYLEMİ

ANIT ÖNÜNDE SESSİZ OTURMA EYLEMİ
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan için düzenlenen eylemler devam ediyor. Polis tarafından atıldığı iddia edilen gaz fişeği kapsülü ile başından yaralandıktan sonraki geçen 269 günün ardından yoğum bakım ünitesinde hayatını kaybeden Berkin Elvan için Atatürk Anıtı önünde oturma eylemi yayılıyor.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri Atatürk Anıtı önünde toplanarak sessiz oturma eylemi yapıyor. Saat 17:00’a kadar devam edeceği öğrenilen eylemde, öğrenciler ellerinde ki pankartlarla an itibariyle sessiz bekleyişlerini sürdürüyor.
Kdz Ereğli halkının, Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesine ilişkin sessiz kaldığını ileri süren Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Ayşe Biricik, ilçede yaşanan bu sessizliğe karşı tepki yaratmak istediklerini söyledi. Biricik; “Akşam Ereğli genelinde bir eylemimiz olacak bizim ama biz Ereğli’den bu kadar da büyük bir sessizlik beklemiyorduk Berkin’in katillerinin yargılanmamasına karşı. Bizde bu Ereğli’nin sessizliğine karşı durmak için burada pankartlarımızla beraber bekliyoruz. Çünkü ülkede her gün neredeyse çocuklar öldürülüyor ve onların katilleri yargılanmadan geri çevriliyor. Kadınlar öldürülüyor, onların katileri yargılanmıyor. Bizde akşamki eylemimizin öncesinde Ereğli’nin bu sessizliğine karşı bir tepki yaratalım diye burada üniversite öğrencileri olarak bekliyoruz. Tüm Ereğli halkını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER