ATATÜRK´ÜN AYAK BASTIĞI İSKELE YENİLENİYOR

ATATÜRK´ÜN AYAK BASTIĞI İSKELE YENİLENİYOR
gundemeregli.com-Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos 1931 yılında Zonguldak’a gelişinde ilk ayak bastığı yer olan iskele yenilendi.
Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1931 yılında ilk kez Ertuğrul yatı ile Zonguldak’ı ziyaret etmişti. Gazi ve arkadaşları, bugün Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Lokali yanında ki iskeleden Zonguldak’a ayak basmışlardı. O günden sonra Atatürk’ün Zonguldak’a ayak bastığı yer olarak bilinen iskelede her yıl 26 Ağustosta Atatürk’ün Zonguldak’a gelişi törenler ile kutlanıyordu. Ancak Tarihi iskele zamanla çürümeye başlamıştı.
Atatürk’ün Zonguldak’ı ziyaret edişinin 82. Yıl dönümü öncesinde Zonguldak Belediyesi çürüyen iskeleyi söktü ve yerine 14 metre uzunluğunda ve 1 metre eninde yeni bir iskele yaptırdı. İskelenin köprü bölümü yerine monte edilirken korkuluk kısımlarının ve merdivenin yapılması ile iskelede çalışmalar tamamlanmış olacak.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir “ Büyük kurtarıcı Atatürk’ün Zonguldak’a ayak basmasının 82. Yıl dönümünde bizde bu çıkış noktasında ki köprüyü yeniledik, zira dalga ve deniz suyu zaman zaman iskelede sıkıntı oldu. Bizde önemli olduğunu düşündüğümüz için yenileme çalışması yaptık ve 26 ağustos öncesi iskeleyi yeniledik dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2013, 07:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER