GÖZTEPE İÇİN SABIRSIZLIK SÜRÜYOR

GÖZTEPE İÇİN SABIRSIZLIK SÜRÜYOR
gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli’nin önemli ve tarihi mekanlarından biri olan ve bazı yerlerinde yatırlar bulunduğu için de sit alan kapsamına giren Göztepe’nin halka açılması ve kenti gözleme noktası olarak kullanılabilmesi amacıyla gün sayıyor.

Alanın biran önce hayata geçmesi için sabırsızlanan vatandaşlar çalışmaların zaman kaybetmeden kısa sürede başlamasını bekliyor.

Ereğli’nin gündemini en fazla meşgul eden konulardan biri olan Göztepe’nin içler acısı haline son vermek amacıyla kolları sıvayan Kdz. Ereğli Belediyesi sit alanı olan bölgede önemli yatırımlara hazırlanıyor.

Karadeniz Ereğli için mükemmel bir turistik alan olması beklenen bölge için uzman ekipler proje hazırlıklarını son aşamaya getirdi.

Bölgede çalışmaların kısa sürede başlamasını bekleyen vatandaşlar sabırsızlanıyor.

Gerekli yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından düzenleme çalışmaları hızlı bir şekilde başlayacak.

Kdz. Ereğli Göztepe’nin mevcut dokusuna zarar vermeden Karadeniz Ereğli için mükemmel bir turistik alan hazırlamayı amaçlayan Ereğli Belediyesi çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Kdz. Ereğli Belediyesi, Sit alanı olması sebebiyle deyim yerindeyse bir çivinin dahi çakılamadığı Göztepe için proje hazırlıklarını sürdürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli izinleri alınan Göztepe’yi önce aydınlatmayı ardından ise Ereğli’nin en güzel gözetleme ve seyir yapmayı hedefliyor.

Birinci site alanından doğal site alanına çevrilerek, kenti en iyi noktadan gören bir mevkii haline getirilmesi planlanıyor.

Halka açılacak olan Göztepe’nin projelerini uzman bir ekip tarafından yapan Belediye çalışmalarını son aşamaya getirdi. 

Belediye Karadeniz Ereğli’ye gelen her misafirin, yapılacak bu düzenlemelerle yaratılacak yeni Göztepe’ye hayran kalması umarken, çalışmaların zaman kaybetmeden yapılması hedefleniyor. 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2021, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER