Safranbolu'yu Safranbolu yapanlar bu konaklar.

Safranbolu'yu Safranbolu yapanlar bu konaklar.

Safranbolu'yu Safranbolu yapanlar bu konaklar.

KARABÜK - Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Safranbolu ilçesinde yanarak kullanılamaz hale gelen iki katlı tarihi konak ile ilgili başlattıkları soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, konağın sahipleriyle görüştüğünü ifade etti.

Yangında tek tesellinin can kaybının yaşanmaması olduğunu ifade eden Ürkmezer, şunları söyledi:

Safranbolu bir markaysa eğer, bu markayı marka yapan, Safranboluyu Safranbolu yapanlar bu konaklar. Bu konakların yaşaması, gezmesi güzel ancak böyle de bir dezavantajı var, hızlı bir şekilde müdahale imkanı çok fazla kalmıyor. Ben özellikle şunu sordum, Yangın başladıktan sonra kurtarılan konak var mı? Maalesef. Konakların bazıları restore ediliyor ancak maddi imkanlardan dolayı belki elektrik aksamı restore edilmiyor. Bizim emniyet açısından soruşturmamız sürüyor. İdari anlamda eksiğimiz varsa ona da bakacağız.

Yangın yerinin iki taraftan girilen karşı taraftan müdahale imkanı olmayan dar bir sokakta olduğunu aktaran Ürkmezer, şöyle devam etti:

Tarihi Çarşı bölgesi önemli bir yer. Oraya Valimiz Kemal Çeberin desteğiyle Türkiye Belediyeler Birliğinden küçük bir itfaiye aldık. Onu orada konuşlandıracağız. Ne kadar müdahale edersek, neyi kurtarırsak o kar.

Hüseyin Çelebi Mahallesi Taşminare Sokağında bulunan Selahattin Yılmaza ait iki katlı tarihi konakta kimsenin olmadığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış, Safranbolu Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, yangına müdahele ederek yaklaşık 1 saatte söndürülmüştü.

Yangında konak kullanılmaz hale gelmişti.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER