ERKMEN VE ÇİMENOĞLU´NDAN YEŞİL IŞIK, ÇATUROĞLU´NDAN YORUM YOK

Erkmen, Çimenoğlu ve Çaturoğlu Gündem´e çarpıcı açıklamlarda bulundu.

ERKMEN VE ÇİMENOĞLU´NDAN YEŞİL IŞIK, ÇATUROĞLU´NDAN YORUM YOK
gundemeregli.com-AK Parti’de Belediye Başkan Adaylıkları için sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dün İnternet sitemizde ve Gazetemizde yer alan “AK Parti’de sır gibi saklanan işte o adaylar” başlıklı yazımız büyük ses getirirken,  isimleri kulislerde dolaşan adaylarda düşüncelerini Gündem’e değerlendirdi.

 Ak Parti’den Zonguldak Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçen Merkez Valisi Yavuz Erkmen ile Yine ismi Ereğli Belediye Başkan adaylığı için geçen Nevzat Çimenoğlu konuyla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öte yandan Alaplı Belediye Başkanlığı ile adı anılan Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ise siyasi konumu sebebiyle adaylık konusunda yorum yapamayacağını açıkladı.

Her üç isme de telefonla ulaşan Gazetemiz Muhabiri, Erkmen ve Çimenoğlu’ndan kulislerde konuşulan adaylık konusu ile ilgili görüş aldı. İsimlerinin bu tür ortamlarda anılmasından ötürü gurur duyduklarını belirten Erkmen ile Çimenoğlu,  Açık açık birlik ve beraberlik içinde olunursa, aday olacaklarını ve parti genel merkezinin tutumuna saygı duyacaklarını belirttiler.

-----Ak Parti’de isimi Zonguldak Belediye Başkanlığı için geçen Eski Zonguldak ve Denizli Valisi Yavuz Erkem ile İsmi Ereğli ile anılan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu  adaylığa yeşil ışık yaktı.

Gündem’e çarpıcı açıklamalarda bulunan iki önemli isimde, Ak Parti genel merkezinin onay vermesi halinde görevden kaçmayacaklarını açıkladı ve sorulara açık yüreklilik ile yanıt verdi.

GÖREVDEN KAÇMAK OLMAZ

Erkmen, “Birlik ve beraberlik içinde olunursa,  aday olurum. Zonguldak için hiçbir zaman görevden kaçmam” derken Çimenoğlu ise “Ereğli ile adımın anılması güzel. Genel Merkezdeki büyüklerimiz bana Ereğli’den aday olacaksın dediği anda benim buna itirazım olmaz. Görevden kaçmam” dedi.

Eski Zonguldak ve Denizliği Valiliği görevlerinde bulunan Merkez Valisi Yavuz Ermen, Zonguldak’ın kendisi açısından önemli bir yeri bulunduğunu belirterek,  Zonguldak halkının bana gösterdiği teveccüh nedeniyle oldukça mutluyum.  Belediye Başkan Adaylığım noktasında tam bir mutabakat olursa. Belediye Başkanlığına aday olurum. Yalnız Aday Adaylığı yarışının içinde olmam” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK OLURSA ADAYIM
Bu tür duyumlarını kendisine de geldiğini ve bundan mutlu olduğunu kaydeden Vali Erkmen, “ Yalnız bana resmi olarak gelmiş bir teklif yok.  Kimse bana bu konuda bir şey söylemedi. Birlik ve beraberlik içinde olunursa,  belediye başkanlığına aday olurum. Aday Adaylığı yarışı içinde olmam.  Zonguldak’ı daha güzel yerlere götürmek için ne görev verilirse yaparım.  Bu Belediye Başkanlığı adaylığı olur, başka bir görev olur. Maksat Zonguldak’ın çok daha güzel yerlere gelmesi beni de bu noktada gerek parti gerek te vatandaşlarımız görmek isterlerse orada olurum. Benim gözümde Zonguldak’ın yeri ve konumu başka.  Hep birlikte el ele vererek,  Zonguldak için çalışırız.” dedi.

ÇİMENOĞLU YEŞİK IŞIK YAKTI

İsmi Ereğli ile anılan Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu ise,  AK Parti’den Ereğli Belediye Başkanlığı için adete yeşil ışık yaktı. Çimenoğlu, “Genel merkezdeki siyasi büyüklerimiz bizi Ereğli’de görmek isterlerse biz orada oluruz. Ben tabi ki her ortamda Alaplı’da da devam etmek istediğimi söylüyorum. Bana derler ki, biz seni Ereğli’den aday göstereceğiz. Ona da söyleyecek bir sözüm olamaz. Gider Ereğli’den Belediye Başkan Adayı oluruz.  Genel Merkezdeki siyasi büklerimize karşı boynumuz kıldan ince. Görev nerde verilirse orada oluruz.” diye konuştu.

YORUM YAPMAM DOĞRU OLMAZ

İsmi Ak Parti’den Alaplı Belediye Başkanlığı ile geçen Çaturoğlu ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı ve ilçe Başkanlığı konumu sebebiyle adaylık konusunda yorum yapamayacağını açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER