Özde vekilden Kdz. Ereğli ve Alaplı’ya müjde

Zonguldak’ta halkın gözünde farklı bir vekil imajı çizerek sözde değil özde vekil olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’un, vekil olmasının ardından kısa sürede yaptığı başarılı çalışmalar meyvesini verirken,Kdz.Ereğli Üniversite kampüsü, Alaplı’ya da yeni fakülteler yapılması ve Alaplı’ya yeni devlet hastanesi yapılması için yetkililerle görüşüldüğünün müjdesini verdi.

Özde vekilden Kdz. Ereğli ve Alaplı’ya müjde

Zonguldak’ta halkın gözünde farklı bir vekil imajı çizerek sözde değil özde vekil olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’un, vekil olmasının ardından kısa sürede yaptığı başarılı çalışmalar meyvesini verirken,Kdz.Ereğli Üniversite kampüsü, Alaplı’ya da yeni fakülteler yapılması ve Alaplı’ya yeni devlet hastanesi yapılması için yetkililerle görüşüldüğünün müjdesini verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Alaplılı muhtarlarla yaptığı bilgilendirme toplantısında Kdz.Ereğli Üniversite kampüsünün son aşamaya geldiğini bununla birlikte Alaplı’ya da yeni fakülteler yapılması için çalışmaların başlatıldığını Alaplı’ya yeni devlet hastanesi yapılması için yetkililerle görüşüldüğünün müjdesini verdi.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile Alaplı’daki 52 köy muhtarı katıldı. Toplantıda ülke gündemi ile yerel sorunlar masaya yatırıldı.

“ZONGULDAK’TA 1. PARTİ OLACAĞIZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 7 Haziran seçiminde seçmenin AK Parti’ye sarı kart göstererek Türkiye’nin birinci partisi yaptığını söyledi. Zonguldak’ta MHP’ye giden 40 bin AK Parti seçmeninin oyunu yeniden geri alacaklarını ifade eden Çaturoğlu konuşmasında şunları söyledi; “7 Haziran seçimlerinde seçmenimiz bizi birinci parti yaparken birde sarı kart gösterdi. Seçmen bize iç muhasebenizi iyi yapın ve karşımıza öyle çıkın. Ayrıca, bizi birinci parti yaparak AK Partisiz hükümet olmayacağını da vurguladı. Bizim Zonguldak’ta 40 bin oyumuz MHP’ye gitti. Aslında Halk bize MHP ile hükümet kurun dedi. Ama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daha seçim gecesinde “ hiç kimseyle hükümet ortağı olmayacağız” açıklaması bu gün yapılacak olan seçime kapı araladı. AK Parti olarak MHP’ye kaptırdığımız oyu geri alacağız ve Zonguldak’ta birinci parti olacağız dedi.

“KDZ.EREĞLİ VE ALAPLI ‘YA FAKÜLTELER KURULACAK “

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Ereğli’de Üniversite Kampüsü için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirttiği konuşmasında; “Ben Alaplı’da bilhassa Gülmeli Barajının devem edeceğini söylemek istiyorum. Yığılca- Alaplı yolu, Alaplı’dan Zonguldak çevre yolu yapımlarına dair çalışmalarımız sürüyor. Biz Alaplı’da en büyük sorunun hastane olduğunu biliyoruz. İlçeye yeni Hastane yapılması için ilgili yerlerden görüş aldık. Özellikle Alaplı ekonomisine katkı sağlayacak olan fakülte kurulması için çalışma başlattım. Alaplı’ya Kültür Merkezi yapılması için Belediye Başkanı Nuri Tekin’den yer istedim. Olumlu sonuç almam halinde Kültür Merkezi yapımına da başlayacağımı buradan sizlere açıklamak istiyorum. Alaplı Balıkçı Barınağı işlevini yapamıyor. Çünkü ağzı ve içi kum ve mil ile dolu. Statü gereği buraların bakım ve onarımını işletmecisi olan Alaplı Su Ürünleri Kooperatifinin yapması gerekiyor. Kooperatifin ekonomik olarak bunu yapması mümkün gözükmediğinden Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in, “Balıkçı barınağının iç ve dış temizliğini biz yapalım” teklifine sıcak bakıyoruz. Başkan ile yeniden görüşeceğiz. Alaplı OSB alanında büyük bir firma ile binlerce kişinin çalışacağı bir fabrika kurulması için girişimlerimiz devam ediyor. Alaplı deresinde DSİ çalışmaları yeniden başlayacak. Derenin doğdu yerden başlayarak denize akan bölümüne kadar olan alan yeniden projelendiriliyor. İşte o zaman Eskişehir ve Kastamonu içinden geçen dereler gibi görsel yatırımlar yapılabilir. Ben 7 Haziran seçimlerinden bu sürece kadar gerektiği gibi vekillik yapamadım. 1 Kasım seçimlerinde bana destek verin Alaplı’yı, Ereğli’yi, diğer ilçeleriyle tüm Zonguldak’ı ayağa kaldıralım. Türkiye’nin en Alaplı OSB alanında büyük bir firma ile binlerce kişinin çalışacağı kuruların gelmesi için hemen harekete geçelim.” dedi.

EMEKLİLERE VE ASGARİ ÜCRETLİLERE MÜJDE

AK Parti’nin yayınladı seçim bildirgelerinin hükümet programı olduğunu belirten Çaturoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim bildirgeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin bin 300 lira olacağını belirten Çaturoğlu konuşmasını söyle sürdü; “Emeklilere de en büyük saygıyı gösteriyoruz. Tarım bağ kur emeklileri hariç, 1000 liranın altında maaş alan hiçbir emekli kalmamış olacak. Bağkur ve ssk emeklilerinin maaşlarından kesin sosyal güvenlik kesintisini tamamen ortadan kaldırıyoruz. Herhangi bir emeklimiz TOKİ yardımıyla 250 lira taksitle ev alabilecek. Esnaf için önümüzdeki dönemde düşük faizli kredi uygulamaya devam edeceğiz. 30 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Asgari ücreti inşallah 1300 TL’ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücrette farklılaşma sağlayacağız. BES’i yüzde 25 oranında desteklemeye devam edeceğiz. Kamuda çalışan taşeronları istihdam edeceğiz. Köylerden göçü engellemek için tarım alanlarında genç çiftçilere 30 bin lira hibe kredi vereceğiz. Öte yandan yeni iş kuracak gençlere 50 bin lira karşılıksız yetmezse de ayrıca kefaletli şekilde 100 bin lira faizsiz kredi desteği sağlayacağız” dedi. Alaplı Çay Bahçesindeki toplantıya İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl genel meclisi üyeleri Ayhan Akman, Temel Uslu, ilçe teşkilatı ve köy muhtarları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER