BERKİN İÇİN TEK KİŞİLİK EYLEM

BERKİN İÇİN TEK KİŞİLİK EYLEM
gundemeregli.com-Ereğli İlçesinde yaşayan Ergin Aruz, 269 gün önce Gezi Parkı eylemleri sırasında başından yaralandıktan sonra bu gün hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem yaptı.
Ereğli’de yaşayan Ergin Aruz (34), gaz fişeği kapsülü ile başından yaralandıktan sonraki geçen 269 günün ardından yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden Berkin Elvan (16) için oturma eylemi yaptı. Aruz; “Diğer faili bulunmayanlar gibi onun da faili bulunmayacak’ dedi.
PTT kavşağında tek kişilik oturma eylemi yapan Aruz; şöyle konuştu: Gezi Parkı eyleminde yedi canımızı kaybettik. Onlarca insanın gözü çıktı. Pek çok vatandaşımız hastanelerde tedavi gördü. Bunun yanında Berkin Elvan ekmek almaya giderken kafasından gaz fişeğiyle vuruldu. Vurulduğunda 45 kiloydu. 269 gün komada kaldı. 16 kiloya düştü ve bugün itibari ile vefat etti. Türkiye´nin kanayan yarasıdır Berkin Elvan. Çünkü failleri hakkında bir işlem yapılmadı. Diğer faili bulunmayanlar gibi onun da faili bulunmayacak. Ama bu ülkenin vicdanlı insanları kesinlikle buna gözyummuyor. Ben bireysel olarak çıktım. Burada sadece protesto hakkımı kullanıyorum. Kitlesellik beklemiyorum. Tek başıma olmam benim için önemli. Önemli olan benim vicdanımın kanıyor olması ve birey olarak bir şeyler yapma ihtiyacı.

FENERBAHÇE İÇİN DE EYLEM YAPTI
Yere bıraktığı ekmek ve üzerine giydiği Fenerbahçe montu ile eylem yapan Ergin Aruz, yaptığı eylemi Fenerbahçe üzerine oynanan oyunlar içinde yaptığını söyledi. Çok büyük bir kulüp olan Fenerbahçe üzerine oynanan oyunlar da olduğunu anlatan Aruz, sözlerini şöyle sürdürdü: Başkanın şike yaptığı söyleniyor. Sivas maçı ile şike yapılmış. Ama sadece başkan Aziz Yıldırım suçlu. Diğer ceza alınan 4 maçta da sadece tek başına Aziz Yıldırım şike yapmış. Bu nokta da Berkin Elvan ile birlikte Fenerbahçeli olarak bunun da isyanı aynı zamanda.
Eylemi soğuktan etkilenene kadar devam ettireceğini söyleyen Aruz, eylem fikrini önceden gerekli mercilere bildirmediği için gözaltına alındığını söyledi. Aruz, serbest kaldıktan sonra eylemine kaldığı yerden devam ettiğini bildirdi.
Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 08:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER