ERDEMİR VAKFINDA ŞOK! PARANIN YÜZDE 17´SİNE BLOKE KONULDU

Erdemir Vakfında bulunan tüm üye ve emeklilerin içerde bulunan paranın miktarında bakılmadan yüzde 17 oranında bloke konuldu. Bu karar ile içerdeki 100 BİN TL´lik parasını çekmek isteyen üye 17 Bin TL´yi vakıfta tutmak zorunda kalacak.

ERDEMİR VAKFINDA ŞOK! PARANIN YÜZDE 17´SİNE BLOKE KONULDU
gundemeregli.com-
Vakfa kesilen yüksek miktardaki Vergi cezası ile ilgili üyeleri bilgilendirmek amacıyla Olağanüstü genel kurulunu gerçekleştiren ERDEMİR Vakfına kesilen cezanın, 129 Milyon lira olduğu ve bu paranın bakanlık ile yapılacak olan uzlaşma yapılarak ödenmesi konusunda yönetim kuruluna yetki verildi.

Vakıf İçerde toplu parası bulunun üyelerin alacaklarının yüzde 17’sine bloke konulmasına karar verilirken, Erdemir Vakfı yönetimi genel kurul üyelerinden yetki istedi.

 

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfı (ERDEMİR Vakfı) üyelerinin içerde bulunan tüm alacakların yüzde 17’sine bloke koyma kararı aldı.

Ereğli’de Maliye Bakanlığından ceza şokuyla sarsılan ERDEMİR Vakfı Maliye Bakanlığı tarafından yapılan denetimler neticesinde faiziyle birlikte yediği 129 Milyon (Trilyon) cezayı üyelerden kesinti yaparak ödeyecek.

Erdemir Kültür Merkezi’nde dün Olağanüstü genel kurul toplantısını yapan Vakıf, çeşitli konularda kararlar aldı.

Bu toplantıda Maliye Bakanlığı tarafından vakfa kesilen ceza da gündeme geldi. Kesilen cezanın ana borcunun 85 milyon TL olduğu faizi ile birlikte ise 129 Milyon olduğu ifade edildi.  

Maliye Bakanlığı’nın ülke çapında Vakıf ve sendikalara yönelik olarak yaptığı denetimlerin 2008 ile 2010 yılları arasını kapsadığı ifade edilirken, ceza tutarında uzlaşma aranacağı ifade edildi.

Vakıf tarihinde ilk defa vergi cezasının gündeme gelmesi ile birlikte genel kurul Yönetim Kurulu’na her türlü yetkiyi verdi.

Basına kapalı gerçekleştirilen genel kurulda, Erdemir Vakıf Başkanı Mücteba Bekcan  “Vakıf tarihinde ilk kez karşılaşılan bu süreci en iyi şekilde yönetmemiz gerekmektedir. Buna yönelik her türlü görüşme ve çalışmalara devam edilmektedir. Üye olan emeklilerimizin bu süreçte serinkanlı ve sabırlı olması çalışmalarda mümkün olan en iyi sonucun alınmasında büyük önem taşımaktadır. Vakfımız bu dönemi de sizlerin güveni ve desteği ile sistematik ve titiz bir çalışma sürdürerek aşacak güçte ve konumdadır. Bundan sonra biz uzlaşma arayacağız” dedi.

Yapılan genel kurula Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, sendika yöneticileri ile vakıf yöneticileri ile üyeler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER