54 RANDIMAN FINDIK 7 TL

Fındık 7 TL´den satılıyor.

54 RANDIMAN FINDIK 7 TL
gundemeregli.com-Fındığın kilogram fiyatı serbest piyasada 7 TL’ye kadar ulaşarak tavan yaptı.

Fındık fiyatlarındaki yükselişle ilgili açıklamalarda bulunan Alaplı Alper Fındık Sahibi Burhan Alper, 54 randımanlı fındığı 7 TL’den alındığını söyledi.

Serbest piyasada ulaşılan fiyatın, sezonun en iyi fiyatı olduğuna dikkat çeken Alper “Üreticiler bu fiyatı değerlendirmeye çalışsın. Bu fiyat gerçekten son yılların iyi fiyatı. 2005 yılında fındık fiyatı 6,00-6,50 lira civarındaydı. ‘7.00-8.00 lira olacak’ diye çok beklenti vardı ama bu seviyeden sonra fiyat geriledi ve vatandaşın elindeki fındık 2,50 liraya satıldı. Çıkışı olduğu gibi düşüşü de olabilir. Ancak bu demek değildir ki ‘gidin hemen fındığınızı satın’ Fındıkta fiyat tamamen serbest piyasa tarafından belirleniyor. Düştüğü gibi çıkabiliyor, çıktığı gibi de düşebiliyor. Bu nedenle, şu anki yaşanan artışın iyi değerlendirilmesinde fayda var” dedi.

Alper, fındık üreticisinin artık bundan 10 yıl önceki fındık üreticisi olmadığını ve bilinçlendiğini hatırlatarak “Bundan 10 yıl önce fındık fiyatları biraz arttı mı vatandaşımız fındığını satıp parasını faize veya dövize yatırırdı. Şimdi piyasalar herkesin malumu. Faizler düşük ve döviz piyasası istikrarsız. Artık vatandaşın fındığını satıp parasını faize veya dövize yatırma gibi önünde bir seçeneği yok. Üretici ekonomik anlamda bilinçlenirken, ihracatçı da bilinçlendi. İhracatçı da elindeki ürünü tutmasını biliyor.”

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER